#No5. A STÍLUSTANÁCSADÁS

Mit is takar ez a kifejezés?

Cinikusan és egyszerűen mondhatnám azt, hogy “Megmondom a tutit.” 😉

Hangzatos kifejezésekkel dobálózhatnék, áltudományoskodhatnék,”divatstíluskirálynőként”  mondhatnék okosságokat, de ezt meghagyom másoknak.

Tervezőként és stylistként is mindig az volt a célom, hogy útmutatást adjak a stílusos öltözködéshez.

Én azt gondolom, hogy van, aki úgy születik, hogy van stílusa, másoknak kemény munkával kell erre szert tennie, de a lényeg, hogy a stílus belülről fakad.

Fontos letisztázni, hogy a divat és a stílus nem ugyanaz!

Hogy Chanelt idézzem: “ Divatok jönnek-mennek, de a stílus marad.”

Mi a NOS Simple-nél a klasszikus stílus hívei vagyunk. Annak,amelyik sosem megy ki a divatból. Bár a Limited Edition kollekcióink finoman alkalmazkodnak az aktuális trendekhez, ott is hűek maradunk önmagunkhoz, és a letisztult, egyszerű formákkal játszunk, csak színesebben.

A stílustanácsadással kapcsolatban sokak fejében a következő kép jelenik meg: jön egy extrém kinézetű “dizájnerstájlisztatyaúristen, aki fika fejjel végigmér, csücsörít, és annyit mond: “Sz@rul nézel ki!” 😉

Mindenki megnyugtatására szeretném elmondani, nálunk ez nem így van!

Egyrészt: nem nézek ki furán, az extrémítás meg de pláne távol áll tőlem! Azt a stílust képviselem, amit a NOS Simple (logikus), vagyis egyszerűen vagyok felöltözve, a saját tervezésű ruháinkban. Nem beszélek magas lóról, ellenben hülye fejeket szoktam vágni, de távoll áll tőlem bármilyen negatív megnyilatkozás, és csak egy célom van: hogy segítsek.

Van mögöttem két évtizednyi tapasztalat, aminek köszönhetően viszonylag könnyedén felmérem ki milyen alkat, milyen fazonok és színek állnak jól neki. Teszem ezt a legkézenfekvőbb eszköz segítségével: igyekszem minél többféle ruhát felpróbáltatni, és aztán figyelem a reakciókat. Mert a legfontosabb, hogy valaki tud-e azonosulni azzal amit visel, jól érzi-e magát benne. Szoktam mondani, hogy ráadhatom a világ legszebb nőjére a világ legszebb ruháját, ha nincs összhang ruha és viselője között, akkor az egész úgy rossz, ahogy van.

A lényeg, hogy szinte észrevétlenül irányítom a dolgokat, csak finoman terelgetem a nőket a lehetőségek útvesztőjében, és hagyom, hogy ők maguk érezzenek rá a megfelelő választásra.

Mindeközben persze folyamatosan, magyarázok, dícsérek, lebeszélek, rábeszélek, sztorizok, mosolygok, vagy éppen csücsörítek, mint Meryl Streep abban a bizonyos filmben. Kritikus vagyok és őszinte, nem szépítek, megmondom ha valami jó, és azt is, ha nem.

A színekkel kapcsolatban is hasonló a helyzet. Ne várja tőlem senki, hogy majd besorolom valami évszak- vagy színtipusba, mert nem fogom. Egyszerűen azért, mert nem hiszek benne. Abban hiszek, hogy állandóan változunk (Mi nők akár percenként képesek vagyunk erre! Fantasztikus! 😉 ).A színekkel pontosan az adott hangulatunkat, érzelmi állapotunkat tudjuk kifejezni, tudatosan, vagy tudat alatt. Persze elmondom azért, hogy kinek milyen színek állnak jól, és mik azok amiket nagy ívben kerülnie kell, csak másképp.

Én tanácsokat adok. Elmondom mi áll jól, és mi nem: színben, fazonban, stílusban. Megmutatom mit mivel vegyél fel, hogyan tudod variálni a ruhatáradat; megtanítom, hogy a biztos alapokon álló alapruhatár hogyan fogja megkönnyíteni a mindennapjaidat, és hogyan leszel mindezek által egyre magabiztosabb.

Ha nyitott vagy a változásra (A változás bennünk van!), és szeretnéd megérteni, hogy miért a legegyszerűbb a legjobb, és a kevesebb hogyan lehet több, akkor gyere el hozzánk a stílustanácsadásra!

(Meg persze ha nem ijedtél meg a fent leírtaktól és tőlem! 😉 )