#No4. A SZALON

Aki járt már nálunk ugyanúgy szerelembe esik vele, mint én az első pillanatban.

Egy gyönyörű villa épületet kell elképzelni a Naphegyen. Fantasztikus hely, mert a város közepén van, de mégis bizonyos értelemben egy kicsit elzárva a világtól, mintha nem is Budapesten lennénk.

Csodálatos ős kerttel és saját terasszal: mesébe illő.

Mindig ilyenről álmodoztam, mikor elképzeltem A szalont.

Mondhatom, hogy azzal, hogy itt lehetünk, egy álmom vált valóra.

A történet ott kezdődött, hogy mikor lassan kezdett összeállni, hogy mit fogunk csinálni, felmerült a kérdés, hogy hol? Eleinte utcai frontu üzletben gondolkodtunk – én kevésbé -, és keresgéltünk is. Az ezzel kapcsolatos alapvető probléma viszont az volt, hogy Budapest bár gyönyörű város, üzletnyitás szempontjából nem túl kedvező adottságokkal rendelkezik. Mert ahol van vásárló közönség, például Andrássy út, Váci utca, Fashion street, Bazilika környéke, az parkolás szempontjából “mission impossible”. A mi célközönségünk viszont kocsival jár. A másik probléma üzlethelyiséget találni megfelelő méretben és persze árban.

Itt kezdtünk elgondolkodni azon, amit én mondogattam az első pillanattól kezdve, hogy inkább egy lakásbanszalonban kezdjünk.

Persze ez sem volt egy egyszerű feladat. Keresgéltünk, keresgéltünk, de nem találtunk. A nyitás időpontja viszont vészesen közeledett. Kismillió feladatom mellett felvállaltam, hogy megkeresem az igazit. És láss csodát: találtam is vagy 30 olyat, ami nekem jónak tűnt, aztán Kati ,az üzlettársan átválogatta, és ennek eredményeképpen másnap 10-kor itt álltunk a Lisznyai utca 25/b kapujában. Én értem ide elsőként és már akkor éreztem, hogy ez az! Csak ámultam és bámultam, hogy mekkora csoda ez az egész. Amikor bejöttünk ez az érzés csak még erősebb lett: úgy éreztem, hogy ezt a helyet szalonnak tervezték! Azonnal aláírtuk a papírokat és néhány hét múlva már szépítgettük is a mi kis ékszerdobozunkat.

Sokszor eszembe jut ez a történet és nem tudok elég hálás lenni azért, hogy itt lehetünk!

Szeretem a hely energiáit, tereit, múltját, finom kis titkos részleteit és azt, hogy tökéletes keretet ad a NOS Simple-nek!

Nagy Orsolya