#No3. SIMPLE IS REBEL!

Annyira szerettem volna ha ez a szlogenünk, de végül is nem ez lett hanem a “Stílus egyszerűen” . Angolul persze sokkal jobban hangzik: “ Style is simple”. Ez sem rossz, de valahogy én annyira szeretem a rebelséget! Aki ismer, az most lehet, hogy felkapja a fejét, hogy “Te és a rebelség???!!!” Pedig de. Én mindig is bizonyos értelemben kilógtam a sorból. Kicsit tudatosan persze, de valahogy soha nem is akartam olyan lenni mint mások.

A rebel szó sokmindent jelent. Hivatalosan lázadót, felkelőt, de egy kicsit ott van benne az a szójáték is, hogy “re-bell = újra szép”. Minden korban mást jelentett. Tulajdonképpen az új, a más, a megszokottól eltérő, vagy azzal szembemenő dolog rebel. Ilyen volt George Sand írónő például, aki előszeretettel hordott férfiruhát, kora társadalmának legnagyobb megdöbbenésére; de ilyen volt Katharine Hepburn, aki szintén imádott nadrágot viselni egy olyan korban, amikor ez még mindig nem volt elfogadott, így több helyre konkrétan be sem engedték. Maga Coco Chanel is egy nagy rebel volt, hiszen olyan ruhákat készített, amik óriási felháborodást keltettek és nem kevés időbe telt, mire el tudta fogadtatni magát. Aztán persze voltak a 70-es évek, a punk-korszak, amikor mondhatjuk, hogy “elszabadult a pokol”. Szóval a rebelség volt, van és lesz is, csak mindig másképp.

Nekem ma a rebelséget a klasszikus, letisztult, egyszerű stílus jelenti. Mert a mai világban mindenki annyira “más”, meg “egyedi” akar lenni, hogy észre sem veszik, hogy tök egyformán néznek ki!

És ha jobban belegondolunk, mennyire ritkaság számba megy a mai világban, hogy lássunk egy igazán stílusosan felöltözött nőt! Olyat, aki után megfordulunk. Sőt! Talán még le is szólítjuk, és megkérdezzük, hogy hol vette az ingét például. De biztosan megjegyezzük és elraktározzuk, hogy mennyire tetszett, hogy azt azzal vette fel és talán megpróbáljuk utánozni…

Én nagyon hiszek az egyszerűségben. A szó legnemesebb értelmében! A tervezés során is nagyon fontos számomra, hogy egyrészt nagyon letisztultak legyenek a szabásvonalak, egyszerűen legyenek nagyszerűek a ruhák, ugyanakkor legyen kényelmes és praktikus is. Pont olyan, amit én is felvennék!

Tudom, hogy kicsit nagyképűen hangzik, de akin volt már NOS Simple ruha, az pontosan tudja milyen érzés, hogy az elsőre egyszerűnek tűnő ruhának köszönhetően mennyi elismerést lehet begyűjteni egy-egy alkalommal.

Style is simple, because simple is rebel 😉

Nagy Orsolya