#No11. NOStalgia 1

Alapvetően szerencsés embernek mondhatom magam.

Elsősorban azért, mert divattervező lehetek. Olyan szakmám/munkám van, amit imádok.

Ez persze nem a véletlennek köszönhető. Kitartóan dolgoztam azért, hogy az legyek aki vagyok, azzal foglalkozzak amit szeretek, és elérjem mindazt, amit elértem. Büszke vagyok magamra.

Sosem voltam egy “önbizalom bajnok”, de legbelül mindig hittem magamban.

Jó érzés az is, hogy kézzel fogható és maradandó dolgokat alkothatok, vagyis, hogy van egy “lenyomata” mindannak amit csinálok. Ez a művészet és az alkotás lényege.

És most van miből “NOStalgiázni” 😉

A másik dolog – ami nem tudom, hogy a szerencsémnek, vagy a kitartásomnak köszönhető-e – , hogy rengeteg álmom vált valóra.

Világ életemben nagy álmodózó voltam…Hittem az álmaimban és abban, hogy ezeket meg is fogom tudni valósítani.

Ez persze egyedül sosem sikerült volna, mert a divat szakma nem egy “egyszemélyes önmegvalósító szakkör” ;-), hanem csapatmunka. Ha nem lettek volna körülöttem azok az emberek, akik hozzám hasonló lelkesedéssel teszik hozzá a saját tudásukat, tapasztalatukat és munkájukat az én álmaimhoz, akkor nem valósulhattak volna meg.

Jó érzés visszapörgetni a fotókat és büszkének lenni arra mennyi mindent alkottunk!

Minden egyes kép más-más emléket és hangulatot idéz fel…

Hónapokra volt még a nyitás és nagyon lassan alakultak a dolgok. Én viszont egyre türelmetlenebb voltam…Mondjuk úgy, hogy annyira pörögtem, hogy nem bírtam magammal, mert a fejemben már megállás nélkül pörögtek a képek és szerettem volna ha már alkotunk is valamit nem csak számolgatunk, tervezgetünk, meg megbeszélünk! Ezért úgy döntöttünk: játszunk egy kicsit. Kisminkeltem Pannát, megcsináltam a haját, ráadtam a No1. fehér ingünket és elkezdtünk fotózni. Tudtam, hogy mit szeretnék látni, igyekeztem Zolinak átadni, ő meg megpróbálta leképezni. Szerencsére rengeteget dolgoztunk már együtt, egy hullámhosszon voltunk és fél szavakból is megértettük egymást. Játék volt, mégis ebből születtek meg a NOS Simple ikonikus képei. <3

Sokszor kérdezték már, hogy miért fekete-fehér fotók. A válasz egyszerű: mert imádom. Sokkal kifejezőbbnek tartom, mint a színes képeket. A NOS Simple alapkollekciójához, letisztultságához is ezt tartom megfelelőnek, ezért is lett ez egy tudatos koncepció, hogy az alapdarabokat mindig fekete-fehérben, a Limited Edition kollekciókat pedig színesben fotózzuk.

Januárban már úgy pörögtem, mint egy búgócsiga! Aki ismer tudja, hogy ha elkap a lendület, akkor nehezen állok le! Mindennel foglalkoztam: az anyagbeszerzéstől kezdve a mintadarabok tökéletesítéséig, a varrodával tárgyaláson át, a nyomdával való egyeztetésig, meg még sok minden mással. Aztán úgy döntöttem itt az ideje az első komoly fotózásnak. Elkezdtem hát szervezkedni. Zoli és Panna mellett felkértem Gannát, hogy legyen a modellünk, mert mindig is imádtam vele dolgozni: szépsége és kecsessége mellett bájos természete és lelkesedése tökéletes összhanot teremtett köztünk. Rikk Ági boldogan vállalta a sminkeket, Évi pedig kérés nélkül jött és segített mindenben! Tökéletes kis csapat jött össze! Akkor még nem volt meg a szalonunk, így alternatív megoldásként a Doblóban fotóztunk (Köszi Popovics Dávid! <3 ). Aztán a “vándorcirkusz” a rengeteg ruhával, kiegészítővel, kellékekkel, lámpákkal és miegyebekkel útjára indult. Szegény Gannát a fagyos januárban egyszál ruhában küldtük ki az utcára és rohantunk utána a pufi dzsekivel, hogy meg ne fagyjon… Meg próbáltuk az embereket az utcán meggyőzni, hogy ne akarjanak mindenáron a képeken szerepelni ;-), de a csúcs a fotózás vége volt. Átfagyva és már elég fáradtan mentünk az utolsó helyszínre: A Cult hajszalonba (Köszi Gepárd! <3 ). Itt felöltöztettem a csajokat kedvenc maszkulin szettjeimbe és festettem nekik egy-egy hetyke bajuszt! Na innen kezdve szétröhögtük magunkat! Imádom ezeket a képeket! <3

Ezzekkel a fotókkal indítottuk útjára a NOS Simple-t! <3 <3 <3

Már amikor megtaláltuk a szalont tudtam, hogy itt biztosan rengeteget fogunk majd fotózni!

Aki járt már nálunk tudja, hogy milyen varázslatos hely! Különleges atmoszférájával, ódón falaival, gyönyörű ősfás kertjével az első pillanattól magával ragadja az embert! Tökéletes helyszín a képeinkhez!

Gyönyörű májusi napsütésben, fantasztikus hangulatban és rengeteg nevetéssel készült el az újabb sorozat. És most nem sztorizom, mert szerintem a képek önmagukért beszélnek… Hiszem, hogy a fotóink  mögött ott vannak a gondolatok, érzések, vagy akár egy történet…

Szerencsés ember vagyok.

És hálás mindazoknak akiknek köszönhetően így érezhetem magam!

Köszönöm! <3

Nagy Orsolya