#No1. A NOS Simple

Ahogy megígértem: minden pénteken írok egy “szösszenetet”.

Oly sokféle módon próbáltuk kommunikálni mi is a NOS Simple: szofisztikáltan, irodalmi stílusban, egyszerűen, bonyolultan, virág nyelven, képekkel, rajzokkal, gifekkel, hieroglifákkal….Mégis úgy érezzük, hogy nem ment át igazán a lényeg. Csak egyetlen módon: amikor élőszóban elmondjuk.

Na ezért döntöttem úgy, hogy ha már írok, akkor mindenképpen ezzel fogok indítani! Egyszer s mindenkorra letisztázni : mi is a NOS Simple:

A NOS Simple egy olyan, több, mint 50 féle ruhadarabból álló kollekció, mely egy stílusos nő alapruhatárát hivatott lefedni. Ezek basic darabok, klasszikus stílusban, letisztult formavilággal, rakoncátlan minimalizmussal, egyszerű színekkel (fekete, fehér, sötétkék), kevés féle anyaggal (pamutvászon, selyempamut, zsorzsett, dzsörzé), viszont szinte végtelen számú variációs lehetőséggel. Vannak ingek, felsők, nadrágok, szoknyák, overallok, blézerek és nagyon sokféle ruha. Szinte minden mindennel kombinálható, de sok ruha már önmagában is többfunkciós.

A klasszikus szabásvonalaknak és a magas minőségi kivitelezésnek köszönhetően időtlenek és időtállóak.

Ruháink tökéletes darabjai egy alapruhatárnak, de lehetőséget kínálunk stílustanácsadással egybekötött vásárlásra is.

Ez a NOS Simple: Stílus egyszerűen!

Ez volt a lényeg. Most pedig egy kicsit lazább stílusban néhány plusz infó:

Félreértések elkerülése végett szeretném letisztázni, hogy a NOS Simple nem “csak úgy lett”. Nem úgy kell elképzelni, hogy egyik nap felébredtem és azt mondtam: “Nyissunk már egy NOS Simple boltot!”

Én 20 évig terveztem és készítettem alkalmi ruhákat méretre (ez volt a NOS Collection, de erről majd máskor- ha van rá igény). Az utolsó években már éreztem, hogy szeretnék valami mást csinálni, másképp. Rengeteget agyaltam álmodoztam, töprengtem… Mivel mindig is dolgoztam stylistként a tervezés mellet, és tanítok is stylistokat több, mint 10 éve, arra jöttem rá, hogy ma Magyarországon nem igazán lehet kapni minőségi basic darabokat. Ez volt az alapgondolat, ami tökéletesen passzolt hozzám és a tervezési stílusomhoz is: letisztult, egyszerű ruhák. (Hurrá!) Lassan kezdett körvonalazódni a dolog. Amire még szükség volt, az pont annak a 20 évnek a tapasztalata, melyre szert tettem: mit szeretnek a nők, milyen anyagokat, színeket, fazonokat.

És ha mersz nagyot álmodni és bele is vágni, akkor az élet elkezdi hozzárendelni a még hiányzó dolgokat: így jött Kati, az üzlettársam, aki hosszú ideje vásárolt már tőlem ruhákat, és szerencsére nyitott volt az ötleteimre, így hamarosan el is kezdtük formába önteni az egészet.

Hosszú hónapokon át kísérleteztünk az anyagokkal, tökéletesítettük a fazonokat és kerestük a “hozzávalókat”: a nevünket, a helyünket, és minden apró összetevőt, amiből szép lassan összeállt a NOS Simple.

Nagy Orsolya